26.12.2017

#375 Harmaat koirat ja harmaa talvi // The grey dogs and grey winter

Talvi ei nyt oikein osaa päättää, tullako vai eikö tulla. Joka toinen viikko luistellaan ja kaatuillaan ympäri katuja loskassa ja jäässä, ja joka toinen viikko voidaan nauttia kauniin harmaasta asvaltista ja vesisateesta. Lunta sataa kyllä säännöllisesti, muttei se maassa viikkoa enempää pysy. Vakavasti ottaen nyt taas tuntuu, että luvassa on harmaa talvi, kuten viime vuonnakin. Tulikohan silloin lunta kunnolla vasta helmikuussa, en nyt tarkkaan muista. 

The winter just can't decide, whether it is coming or not. On one week the weather is snowy and light, but on the next week it's rainy & dark... If we've snow, it isn't on the ground longer than one week. Seriously I feel, that we've got a dark & rainy winter. Again. 

Kun lunta sitten satunnaisesti saapuu tänne Suomeenkin, on siitä syytä nauttia täysin rinnoin sen aikaa, minkä se maassa pysyy. Koirien tassut pysyvät puhtaampina ja omakin mieliala pysyy vähän korkeampana. 
Koirista puheen ollen, kumpikin karvatassuista nauttii lumesta enemmän, kuin mistään muusta. Siis ruuan jälkeen. Kun on lunta, koirat liikkuvat lenkeillä ihan eri tavalla, kuin vesisateella. Pörri jää makoilemaan lumikinoksiin, ja Alma juoksentelee ympäriinsä hullun lailla. Ja näkisittepä, mitä takapihalla tapahtuu!

When we have snow here, dogs enjoy about it! Their paws are cleaner and they are more happy than then, when we don't have any snow. Snow is their favourite thing, after food of course. Pörri and Alma love walking around and playing in the snow <3 

Näin talven tullen kummallakin koirista on hirvittävät määrät energiaa, ja jokainen päivä pääsen todistamaan iloista ja riehakasta juoksua. Almalla ei koko aikaa välttämättä ihan niin hauskaa ole, kun Pörri kiskoo hännästä, mutta muuten niillä menee oikein kivasti. Ei Pörri Almaa millään tavoin satuta, mutta leikkii vähän turhan rajusti näin omaan silmään.

Now the dogs have very much energy and they run around the backyard all the time! Pörri is sometimes a bit fierce when they're playing, but for the most of the time they have very much fun.

Metsästyskausikin saatettiin päätökseen tuossa parisen viikkoa sitten. Pörrille ei tänä vuonna hirvikaatoja tullut, mutta muuten se vaikutti metsässä hyvin innostuneelta ja hirvistä kiinnostuneelta. Hirvenkaadollekin se pääsi pariin otteeseen, ja kuulemma piti siitä kovin. Ilahduttavaa tässä on se, ettei Pörri omi hirvenkaatoja, vaan päästää muut helposti niiden luokse. Toivottavasti näin pysyykin.

Pimeä tulee päivisin hyvin nopeasti, joten koirista ei saa kovin valoisia kuvia tähän aikaan vuodesta. Parhaani kuitenkin yritän näiden kuvien kanssa, ja pienellä muokkauksella saan jotain pelastettuakin. Jos kuitenkin totta puhutaan, olen joulukuun aikana kuvannut koiria isolla kameralla tasan kerran, enkä marraskuussakaan tuota määrää ylittänyt :D Kuvia nyt kuitenkin riittää pariin postaukseen ja kun ei enää riitä, menen ottamaan uusia.

Nowadays the dark comes really early, so I can't take so bright pictures as I want to take... Still I try my best with all the pics! 
If I tell you the truth, I've photographed my dogs only once or twice in December. But still I have pretty much nice pictures, and when I've published them, I'll take more pictures! 

Postauksen kuvat ovat siis hiukan rakeisia, koska jouduin pitämään suurta ISO-arvoa ja muokkaamaan sen lisäksi kuvia valoisemmiksi. Loppujen lopuksi olen näihin kuviin kohtuullisen tyytyväinen, ja koirien ilmeet ovat oikein mukavia. Kertokaahan toki, ylsikö mikään kuva teidän lempikuvaksenne, vai olivatko kaikki liian rakeisia julkaistaviksi :D

Thank you for reading :)

2 kommenttia:

  1. Kaikki oli oikein kivoja kuvia, lempparini oli tuo kolmas kuva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! 3. kuva on myös yksi omista lemppareista :)

      Poista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)