25.5.2017

#348 Kukkaistyttö

Nyt onkin tässä välissä hyvä sauma vähän päivitellä näitä ratsastuskuulumisiakin, kun sain nyt vähän kuva - ja videomateriaalia pitkästä aikaa! Harvemminhan saan näitä ratsastuskuvia, puhumattakaan videosta, joten nyt on syytä nauttia näin harvinaislaatuisesta materiaalista... Aloitetaan nyt kuitenkin vähän kauempaa.

20.5 Olin Rusthollin porukan kanssa kisoissa Suontaan ratsutilalla (?), jossa starttasin kenties kevään viimeisen radan, joka oli tällä kertaa HeC:1 2000. Kuten muissakin kevään kisoissa, kisaratsunani toimi Vento. Suontaan ratsutila sijaitsi jossain Hämeenlinnan kieppeillä, joten matkaa meni hevosautolla reilut puolitoista tuntia. Matka sujui leppoisasti ja nopeasti, ja kun paikan päälle päästiin, laitettiin hepat kuntoon, ihmeteltiin paikkoja ja lähdettiin verryttelemään.
Verryttely sujui kertakaikkiaan erittäin tahmeasti, eikä oma ratsastus ollut ihan parhaimmillaan. Otin kuitenkin hetkeksi raipan käteen ja sain Ventoon vähän aktiivisuutta, jonka jälkeen pääsinkin jo radalle. 
Rata oli kokonaisuutena todella tasainen, eikä siinä ollut erityisiä huippukohtia - eikä myöskään mitään kovin isoja pudotuksia alaspäin. Ainut numerolla viisi alkava numero tuli pysähdyksestä ja peruutuksesta. Siitä tuli siis 5.5, mutta sen vastapainona sain numeron 7 toisesta laukkalävistäjästä. Muuten numerot olivatkin siinä 6.0 - 6,5 numeroiden välillä. Prosentteja ropisi kokonaiset 62,5%, joten tuloksena oli kevään paras rata. 
Yllä video radasta, ja koska rata on puhelimella kuvattu, kannattaa katsoa laadussa HD. Tämän enempää ei näistä kisoista, koska materiaalia ei tämän enempää ole. Kisoista jäi kuitenkin todella kiva filis ja innolla lähdin sitten odottelemaan seuraavia kisoja!

Kaikki kuvat Ⓒ @_heinieveliina_ , kiitos!

Heti sunnuntaina 21.5 sain tutustua Rusthollin nelijalkaisen kaartin uusimpaan jäseneen, Kukkaan. Kukka on kahdeksanvuotias suomenhevostamma, jonka luonne on puhdasta kultaa. Se ei jyrää, se ei ryysää tai ryöstä, se ei pottuile tai tee mitään muutakaan typerää. Se on melko tavallinen suomenhevonen, joka tekee työt täysillä, yrittää miellyttää ja tehdä kaiken parhaansa mukaan. Kukka on ollut Rusthollissa nyt vähän reilun kuukauden ja hiljalleen sitä on alettu ottaa tunneille mukaan. Laukka ei siltä vielä kovin hyvin luonnistu, mutta se yrittää ja tekee parhaansa mukaan. 
Kukka on herkkäsuisin ratsastamani hevonen, ja ehkäpä myös yritteliäin. Tai ainakin lähellä kärkeä. Pidin Kukan selästä todella paljon, samoin sen askellajeista. Sen käynti, ravi ja laukka ovat kaikki keinuvia ja pehmeitä, sen selkä on tasainen ja takajalkatyöskentely oikein mukavaa. Voin siis sanoa rakastuneeni tähän tammaan sydänjuuriani myöten - aivan ihana luonne kokonaisuudessaan!
Jotenkin olen vaan rakastunut näihin takajalkoihin ja herkkään suuhun! Ei tarvinnut kuin vähän muistuttaa takajalkoja liikkumaan, niin liike parani jo. Niin yritteliäs ❤
Tunti alkoi normaalisti alkukäynneillä, joissa jo vähän tunnustelin tamman luonnetta ja ratsastettavuutta. Pyörittelin muutamat ympyrät ja ratsastin parit pysähdykset. Halusin heti käynnin olevan aktiivista, hyvin polkevaa, mutta siltikin rentoa. Kukka toimi ajatuksen voimalla heti alusta alkaen, ja siitä huomasi, että se yrittää ihan täysillä.
Käynnissä keräsimme sitten ohjat ja aloitimme työstämisen volteilla ja ympyröillä. Muuta ei tunnilla tehtykään, ja sain rauhassa tutustua Kukkaan. Se asettui ja taipui heti alusta alkaen todella hyvin, ja sain ihan oman mieleni mukaan käännellä päätä, asetella ja taivutella. Niska ja kaula venyivät kuminauhan tavoin, ja sisäpohje toimi pelkästä sipaisusta. Oli kyllä niin ilo työstää näin herkkää hevosta!
Kaula laski alas, selkä nousi ylöspäin ja takajalat polkivat paremmin jo muutaman ympyrän jälkeen, ja sain jo hiukan käsitystä siitä, millainen tyttö on ratsastaa. Olen samaa mieltä opettajani kanssa siitä, että herkkäsuiset hevoset on helpompi ratsastaa pyöreiksi ja peräänantoon kuin kovasuiset hevoset. Tekee nyt mieli vaan hehkuttaa sitä, miten mukava Kukka oli ratsastaa jo käynnissä!
Ravissa oli aluksi hiukan hakemista tahdissa ja tempossa. Oma istuntakaan ei ollut ihan viritettynä vielä tässä vaiheessa.
Pitäähän sitä vähän höristä niille muille hevosille <3
Oma tekeminen tässä kuvassa on suuri mysteeri.
Ravissa jatkoimme työskentelyä ympyrällä. Oma asento oli alussa (ja vähän myöhemminkin) hukassa, mutta yleisesti ottaen olen kohtuullisen tyytyväinen omaan ratsastukseeni ravissa. Kukka kuunteli ravissa todella hienosti ja yritti siinäkin parhaansa. Ei mitään pokkurointia, niskurointia tai muuta. Vain keskittyminen ratsastajaan.
Ensimmäistä kertaa varmaan koskaan sain selkänä tunteen, että en ratsasta Kukkaa. Olen Kukan kanssa ja teemme töitä yhdessä - en ole sen ratsastaja eikä se ole ratsuni. Olemme ratsukko. Tunne oli selkään jotenkin maaginen, eikä siellä voinut kuin hymyillä. Kukka vaan tuntui niin ihanalta ja tasaiselta, että hymy tuntui olevan korvissa.
Jossain välissä pidimme lyhyet välikäynnit, jonka aikana taputtelin tyttöä paljon, kehuin ja join itse, jotten ihan pyörry siihen pölyn määrään, joka suuhuni meni. Onko muilla tapana ratsastaa suu auki tai harrastaa ilmeratsastusta? 
Välikäyntien jälkeen otimme laukkaa kumpaankin suuntaan. Oikeassa kierroksessa oli vakavia ongelmia pääasiassa itsestäni johtuen, joten laukka nousi vain kerran pari. Laukannostokuvia/ laukkakuvia en hirveästi viitsi julkaista, koska oma asentoni on niissä yksinkertaisesti niin kamala, että hävettää edes katsoa niitä. Kukka yritti, mutta ratsastaja ei oikein osannut kertoa, mitä pitää tehdä ja miten. Huoh. 
Vasempaan kierrokseen laukat nousivat hiukan paremmin ja sainkin pari kivaa nostoa suoraan avusta. Kyllähän sen sitten huomasi, että valmistelu kannattaa. Liian monessa "nostossa" jäin 'ajamaan' Kukkaa laukkaan, enkä tajunnut rauhoittaa tilannetta, valmistella ja nostaa. Kaikkein parhaiten laukka nousi kulmassa, mutta suoralla uralla laukka ei oikein pyörinyt. Nyt kuitenkin vähän armoa itselleni, ei rumasta ratsastuksesta, mutta siitä, että opettelen vielä itsekin, ja tämä oli ensimmäinen kerta Kukan selässä.
Vasemmalle laukkasin vain pari ympyrää, ja heti, kun sain itse siirrettyä Kukan raviin (eli Kukka ei itse siirtynyt), sai tyttö todella isot taputukset ja pienen pätkän käyntiä palkinnoksi. Kokonaisuutena laukastakin jäi kohtuullisen tyytyväinen fiilis, ja yritän nyt ajatella vain niitä onnistuneita pätkiä. Niiden pohjalta on helpompi lähteä ratsastamaan, kun miettii, mitä teki onnistuessaan. 
Olisi ihan positiivista opetella pitämään käsissä se kuuluisa kyynärkulma ja nostamaan nyrkit pystyyn ja peukalot ylimmäisiksi. Ei nimittäin näytä kivalta, kun kädet sojottavat suorina alaspäin ja peukalot alaspäin käännettyinä. Ystäväni etukenon kanssa olisi myös kiva vetää välit poikki. Etukeno nimittäin luulee, että olen hänen paras kaverinsa, mutta voin esittää eriävän mielipiteen. 
Nyt on kuitenkin taas astetta helpompi lähteä korjaamaan erilaisia istunnan virheitä, kun on nyt kuvien kautta nähnyt, mitkä ovat niitä kompastuskiviä ja missä sitten on vähän vähemmän parantamisen varaa.


 Jotenkin Kukka näyttää ylläolevassa kuvassa isommalta kuin muissa kuvissa :D
Kuten jo pariin kertaan olen maininnutkin, pidän todella paljon Kukan takajalkatyöskentelystä - jalat polkevat kivasti ihan luonnostaan, ja kuvistakin on kiva katsoa noita takajalkoja. Liike on Kukalla todella erilaista verrattuna esimerkiksi Ferrariin tai Ventoon - niillä takajalat pitää oikeasti opetella ratsastamaan sinne alle, mutta Kukalla se tuntuu tulevan luonnostaan. Tai sitten minulla vain synkkaa Kukan kanssa paremmin?

Paljon taputuksia onnistuneen siirtymisen jälkeen <3
 Kuva olisi muuten ihan superkiva, mutta kun kuvaa zoomaa tietokoneella/ rajaa kuvaa, laadusta tulee näin ihana... Halusin kuvan kuitenkin julkaista, koska Kukka näyttää siinä oikein kivalta omaan silmään.
Kukasta jäi siis oikein kiva maku suuhun, se on oikein yritteliäs ja hienoluonteinen pieni suokkitamma. Ei tähän nyt vaan voi olla rakastumatta, tuo turpavärkkikin on niin ihana! Toivottavasti pääsen vielä ratsastamaan tammalla, varsinkin käynnistä ja ravista jäi niin kiva fiilis, etät hymyilyttää vielä monen päivän jälkeenkin!

Oletko Sinä saanut uusia hevosystäviä lähiaikoina?
Miltä meidän menomme näyttää Sinun silmääsi?
Mitä postausta toivoisit 60 lukijan juhlapostaukseksi?

Iso kiitos vielä kuvista @_heinieveliina_!

12 kommenttia:

 1. Piti vain tulla kommentoimaan, että onpa aivan erityisen kaunis suomenhevostamma! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella monet ovat itseasiassa sanoneet samaa, enkä itsekään voi esittää eriävää mielipidettä :)

   Poista
 2. Aivan valloittava Kukka-neiti!

  VastaaPoista
 3. Tosi hyvän näköinen tuo rata! Ja ihanan näköinen tuo Kukka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Kukka on vähän sellainen sydäntenmurskaaja :D

   Poista
 4. hienosti ratsastit radan :D Ja Kukka on kyllä hyvännäköinen, niinkuin tuo teidän menokin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä enemmänkin se Kukka on hyvännäköinen :D

   Poista
 5. Mahtavaa, että tosta radasta tulikin kevään paras, onnittelut! Kukka on hurjan mukavan näköinen, ratsastat sillä niin hienosti ♥

  Aivan ihana ulkoasu muuten tullut sinun blogiisi, voi vautsis ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos taas ihanasta kommentista :3

   Poista
 6. Ihan supernätti tuo teidän rata, wau!! :) Ollapa itsekin noin tasainen suorittaja.. :D
  Ihastuin tähän Kukkaan kyllä ikihyviksi <3 Todella kaunis suokkitammuli, minä kun fanitan noita suomipolleja niin kovasti. Ei se haittaa, ettei ne kaikkea osaa, kun ne tosissaan yrittää niin hurjan paljon! :) Toivottavasti Kukkaa näkyisi jatkossakin välillä täällä blogin puolella! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitos!
   Suomipolleissa viehättää ehkä eniten se, että ne tekevät täysillä ja yrittävät, niiden luonne on niin täyttä kultaa :3

   Poista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)