26.2.2016

54. Kilpailusunnitelmat 2016

Nyt, kun on E- kilpailulupa hankittu kaudelle 2016, pääsen vihdoin suunnittelemaan kisoja ja kaikkea muuta mukavaa vuoden 2016 varalle! Ensinnäkin, 19.2.16 kävimme isäni kanssa Hööksin superaleissa ostamassa minulle uuden turvaliivin, koska vanha on käynyt aikalailla pieneksi (138 senttisille... Vähän pieni!). En halua riskeerata ratsastettaessa terveyttäni, taikka yhtikäs mitään, vaikka kohtuullisen rohkea olenkin. Kisoissa turvaliivi lentää kuitenkin nurkkaan, sillä kisatakin alla se ei kovinkaan tyylikkäältä näytä, ainakaan tietääkseni...

Mutta sitten päästään vuoden 2016 kisasuunnitelmiin, jotka ovat mahtipontiset ja eivät niin mahtipontiset. Kuka haluaa tietää?

Ensimmäiset kisat ajattelin ottaa todella rennolta kannalta, ja hankkia kokemusta itselleni, ja rakkaalle ratsulleni, Stellalle. Stellalla aion siis osallistua raviohjelmaan, toisin sanoen HeD- ohjelmaan, ihan varmuuden vuoksi. Stella ei kuitenkaan nostoja niin hyvin osaa, niin päätinpä sitten aloittaa kauden tällä tavalla rennoissa merkeissä.
HeD/ raviohjelma ei mielestäni ole millään tavalla nolo tai helppo, sillä siinä painotetaan ennen kaikkea teiden tarkkuutta ja siistiä ratsastusta. Vaikka ohjelma ei minulle mitenkään vaikea olekaan, tekee ihan hyvää ottaa välillä rennosti näiden tavotteidenkin kanssa.

En mene HeD- luokkaan voittamaan- en missään nimessä- vaan hakemaan kokemusta minulle ja Stellalle. Haluan totuttaa Stellan ihan rauhassa kilpailun ihmeelliseen maailmaan, enkä ottaa liian isoja harppauksia kerralla. Itse en aio ensimmäisistä kisoistani ottaa minkäänlaista stressiä, vaan ottaa ihan harjoituksen kannalta, mikä on ehkä tullutkin selväksi tämän tekstin aikana. Kokemusta siis hakemaan ensimmäisiin kisoihin!


Toiset, kolmannet ja neljännet kisat ovatkin sitten HeC- luokkia, sillä eikö niin, että täytyy olla 5 hyväksyttyä suoritusta siltä samalta tasolta, ennen kuin voi siirtyä seuraavalle? Tai no, ainakin jotain sinnepäin. Ja vaikka noin ei olisikaan, pyrin tuohon "väh. 5 hyväksyttyä suoritusta ennen seuraavan tason luokkia"- asiaan. Niin ainakin voin varmistaa osaavani HeC- asiat.

Kisaratsuja en ole miettinyt mitenkään kummoisesti. Vesselillä en varmaankaan niihin ensimmäisiin mene, se saattaa olla hiukan kaukaa haettua. En saa sen takajalkoihin tarpeeksi liikettä ainakaan tässä vaiheessa, mutta ehkä pääsen kisaamaan sillä jossain vaiheessa? Päällimmäisinä ratsuina mulla on mielessä Lupiini ja Vento, joilla kisasin viime vuonnakin. Tuntuu jotenkin luonnolliselta toivoa niitä kisoihin, kun olen niillä jo kisannut. Tietenkin, jos löydän jonkun, joka on ihan mun tyyppinen hevonen, tietenkin yritän päästä sillä kisoihin!


Parhaassa tapauksessa pääsen syksyllä kisaamaan ensimmäisen HeB- luokkani. Se vaatisi kuitenkin todella paljon treeniä, varsinkin pohkeenväistöjen kanssa. Pohkeenväistöt eivät vielä suju rutiinilla... Mutta kyllä varmaan sitten syksyllä sujuvat, koko ajanhan tässä kehitytään eteenpäin!

Entäs sitten HeB- kisojen ratsu? Ehdottomasti Lupiini, se on niin vanha konkari, että sillä haluaisin ehdottomasti kisata ensimmäisen Helpon B:n.

Toivottavasti olen jo kehittynyt tästä tilanteesta. Ei tässäkään sillä tavalla mitään pahaa ole, mutta... Huomaatte varmaankin itsekin!;)
Kuten huomaatte, olen jo aika tarkkaan suunnitellut omaa kisakauttani, mutta nämähän ovat vasta suunnitelmia. Toivon näiden toteutuvan aika tarkkaan, mutta koskaan ei voi tietää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Mutta se on varmaa, että Stellalla menen HeD- ohjelman, maksoi mitä maksoi! Haluan antaa sille onnistumisen tunteita kisoista ja totuttaa sitä niihin. Haluan antaa sille takaisin jotain, koska se on antanut minulle ihan järkyttävän paljon tänä aikana. Kukaan ei usko, mutta Stella on todella mahtava poni, joka opettaa minua, ja minä sitä♥! 

6 kommenttia:

  1. Anonyymi11.10

    Tosi kiva postaus ja toivottavasti nämä toteutuu! :-) Onko kaikki kisat MänRassa, vai meetkö ulkopuolisiin? Itse en tiedä ollenkaan, meenkö tänävuonna melkein mihinkään kisoihin, aika näyttää sen sitten :-)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan! Juu, kaikki on ainakin tämänpäiväisen näkemyksen mukaan MänRassa, mutta tietenkin toivoisin, että pääsisin ihan ulkopuolisiin kisoihin. Oishan se aika makeeta!

      Poista
  2. Kiva postaus! Aiotko siis käyttää kisatessa kisatakkia? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä käytän. Koulukisoissa se on itseasiassa lähes aina tapana, toki poikkeuksiakin on. Kisapukeutumiseenhan on omat sääntönsä, löytyy SRL:n sivuilta, ainakin luultavasti. Niiden perusteella olen omat vaatteni hankkinutkin:)

      Poista
  3. Anonyymi22.59

    Ei heB luokkia ne pelkät pohkeenväistöt määrittele, niissä hevosen pitää liikkua jo "rennohkossa muodossa kuolaintuntumalla kaikissa askellajeissa", eli peräänantoon päin. HeB ohjelmissa tulee esim myös kaikki keskiaskellajit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, tiedän sen aivan hyvin, mutta itselläni juurikin nuo pohkeenväistöt ovat minulla se kulmakivi, jonka takia nostin ne ylös. Kaiken, joka HeB- luokkaan kuuluu, tiedostan kyllä, jonka takia ne ovat korkealla tavoitteissani. Kiitos kuitenkin asialliseta kommentistasi!

      Poista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)