8.1.2016

23. 10 vinkkiä kouluvuoden alkuun

Tällaisia back to school- juttuja tehdään pääasiassa youtuben puolelle, mutta eipä mikään estä tekemästä samantyylistä tekstillä omaan blogiinsa. Postaus ei siis ole mikään back to school- juttu, vaan kuten otsikosta näkyy, miten selviytyä kouluvuoden alusta. Itse pärjään koulussa ihan kohtalaisesti, ja haluankin tässä jakaa hiukan vinkkejä, jotka ovat auttaneet minua matkan varrella. Muitakin erikoispostauksia on tulossa, ja niistä kuvattuna on jo mm. Pörrin tavarat ja MyDay. Vuoden 2016 alkuun on tulossa myös linkkaa blogisi- postaus sekä kysymyspostaus. Katsotaan, jos niistä tulisi sitten jotain, kun viimeksi ne eivät kovinkaan suurta suosiota saavuttaneet. Mennään kuitenkin postauksen pariin, kun en jaksa tässä enempiä kirjoitella postauksen alkuun;)


1. vinkki: Jos niskasi ja selkäsi tulevat kipeiksi repun kantamisesta, hanki vetolaukku. Itse käytin lähes koko 2015- syksyn tuota BERRI:n vetolaukkua, ja pakko sanoa, että jaksoin todella paljon paremmin raahata koulukirjoja! Saattaahan se herättää hiukan katseita ja naureskelua, mutta siitä ei kannata välittää. Itsellä tämä siis todella toimi, eivätkä niskat ja selkä tulleet kipeiksi! Talvella tämä ei ole kovinkaan käytännöllinen, mutta käyttöaikaa ovat  kesä, kevät ja syksy. Suosittelen!




2. vinkki: Jos vetolaukun hankkiminen ei houkuta, kannattaa hankkia itselleen kunnollinen koulureppu. Itse en pysty "tavallisia" koulureppuja käyttämään, mutta itse olen pitänyt tästä DEUTER AIRSTRIPES:in repusta. Siinä on kahdenlaiset kiinnistyshihnat, joista alempi nostaa repun painoa pois selästä. Tätäkin suosittelen erityisesti niille, joilla tulee niska ja selkä helposti kipeiksi repun kantamisesta. Jos reppu on hyvä ja tilava, jaksaa käydä kouluakin paremmin, kun niska ja selkä eivät ole jatkuvasti jumissa.




3. vinkki: Erilaisten penaalien käyttö. Itsellä on käytössä kolme. Jos tunkisin kaikki tavarat samaan penaaliin, ei se menisi kiinni. Tämän otin käyttöön myös järjestelmällisyyden vuoksi. Ylimmän kuvan penaalissa säilytän mm. viivotinta ja yliviivaustusseja. Näin löydän ne sieltä, kun tarvitsen niitä. Toisessa kuvassa olevassa penaalissa säilytän jatkuvasti tarvittavia välineitä: liimaa, saksia, kumeja, teippiä ja tietenkin lyijytäytekyniä. Mukaan mahtui myös kuulakärkikynä. Alimmassa kuvassa esiintyvässä penaalissa säilytän kaikkia tussejani. Ne kulkevat myös koulussa mukana, mistä tietää, milloin pitää värittää;)



4. vinkki: Kalenterin käyttö. Taskukokoinen pieni kalenteri matkaa kätevästi mukana, ja siihen voi merkitä ratsastustunnit, kokeet, koiran ulkoilutukset ja jopa läksyt. Itse en tätä ihan järkyttävän paljoa käytä, mutta on se ihan mukava matkalainen. Ja onhan se myös hyvä apuväline erilaisten asioiden muistamiseen!


5. vinkki: Muistilappujen käyttö. Näitä voi hyödyntää läksyjen muistamisessa ja kokeiden luvussa, ja niistä on paljon hyötyä. Mitä pirteämmän ja kivemman näköisiä ne ovat, sitä enemmän niitä tahtoo käyttää. Itse tykkään erityisesti noista omenamuistilapuista, ihania^^!


6. vinkki: Ota mukaan kaikki tarvittava, ettei tarvitse lainata kaverilta tai opettajalta. Itse kannan AINA mukana harppia, viivotinta ja ties mitä muuta. En halua yleensä lainata kavereilta, ja pidän oma- aloitteisuudesta (vaikken siinä ehkä mikään kovin hyvä ole). Kannattaa siis pakata kaikki tarvittavat kamat mukaan järjestelmällisesti, eikä ottaa mukaan mitään turhia;)


viime vuoden muistiinpanovihko:)


Tämän vuoden muistiinpanovihko
7. vinkki: Muistiinpanovihkon käyttö. On kokonaan oma asiasi, käytätkö muistiinpanojen kirjoittamismenetelmää vain ennen kokeita, vai joka päivä koulun jälkeen. Itse kirjoitan muistiinpanot lähes jokaisesta asiasta, joka on käyty koulussa läpi. Opin kirjoittamalla ja lukemalla, joten mikään ei estä minua kirjoittamasta niitä. Kirjoitan siis samaan vihkoon kaikista aineista kaikki läpikäydyt asiat. Itse suosin kierrevihkoja, mutta ihan perusnidotut vihkotkin voivat olla hyviä.



8. vinkki: Jos repussasi on enemmän kuin yksi iso tasku, pakkaa kirjat ja vihkot eri osioihin. Vihkot pienempään ja kirjat isompaan. Näin repun pakkauksesta tulee selkeämpää, ja löydät tavarasi helpommin. Olen ottanut tämän käyttöön vasta vuoden 2016 alettua, ja olen kyllä todennut sen todella hyväksi ja selkeäksi!


9. vinkki: Tämä liittyy kyllä enemmän ulkonäköön, mutta laitetaan se tähän kuitenkin. Joku pieni harja kannattaa olla aina mukana, ettei sitten tarvitse hatun pois oton jälkeen näyttää tarhapöllöltä, joka on juuri noussut päiväunilta. Tällainen pikkuharja on myös todella kätevä!


10. vinkki: Käytä läksyvihkoa. Muistilappujen lisäksi hyvä keino läksyjen muistamiseen on läksyvihkon käyttäminen. Ennen läksyvihkon käyttöönottoa jouduin kysymään läksyjä kavereilta, mutta tämän jälkeen olen saanut katsottua ne kätevästi. Tämä on kyllä todettu hyväksi, ainakin  minun kohdallani:)

Kysymysryöppy:
Oliko postaus liian pitkä? Pidittekö tällaisesta postauksia? Tuleeko erikoispostauksia liikaa? Pitäisikö tulla enemmän peruspostauksia ja vähemmän erikoispostauksia? Millaisia postauksia haluatte? 


8 kommenttia:

  1. Tosi hyvä postaus!! c:

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva postaus! Valaistus ois voinut olla hiukkasen parempi, mutta muuten tosi kivat kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mun huoneessa on vähän huono toi kattovalo:/

      Poista
  3. Anonyymi10.00

    Tosi kiva postaus :-)!

    VastaaPoista
  4. Kiva postaus! Kalenteria pitäis mun oppia viimeinkin käyttämään, mutta laiskuus.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoos! Kalenteri tosiaan on hyödyllinen;)

      Poista

Kommentoithan edes jotain, se merkitsee paljon! :)